<%Response.Expires = 0 %> MotorTouring.com MotorTourisme Zuid Afrika Kaapstad Cape Town zuid afrika motorreizen South Africa motorcycling mototoerist reizen met de moto motorreis motorreizen motoreis motoreizen

MotorTouring.com zal vanaf 2010 een andere weg in draaien... we beginnen dan met de voorbereidingen voor motorreizen naar Zuid-Afrika, meer bepaald de Western Cape, de streek rond Kaapstad (Cape Town).


Vanaf 2010 starten we aan de bouw van de logies en bereiden we de motoruitstappen in de omgeving voor. We maken er voor elk wat wils van, met lange en korte motorritten, langs de wijgaarden van Boland (Winelands), de ongelooflijk mooie kustlijn van "de kaap", Gardenroute, False Bay, Strand, enz...

Aan motoren geen gebrek want alle mogelijke merken, modellen en types zijn beschikbaar. Ook voor de prijs zal u het niet hoeven te laten, maar daar berichten we in de toekomst meer over.

De motorritten in South Africa zullen beschikbaar zijn volgens de gekende systemen, Bolleke-Pijl, GPS en Tripy. De ritten en uitstappen zullen individueel en met begeleiding kunnen.

Ook voor de niet motorrijders, de innerlijke mens en de gewone ontspanningsreiziger zullen het nodige worden voorzien. Van shopping in Waterfront tot wijnproeven, noem maar op...

Wij zullen u opwachten aan de luchthaven en zullen daarvoor het nodige wagenpark voorzien, waaronder een Rolls Royce, een Hummer, enz...

Een alles kan en niets moet zoals het bij een vakantie past, een dagje aan het zwembad, een bezoek aan de Tafelberg, busuitstappen, safari, alles zal worden voorzien.

Binnenkort berichten we hier meer over ....
MotorTouring.com will be turning in a different route from 2010 onwards... We are say the biking in Belgium goodbye and we start with the preparations for individual and organised motor travel in South Africa, in particular the Western Cape, Eastern Cape, Garden Road, ... the Cape Town region (Cape Town).


From 2010, in cooperation with our partner CEBEON, we start the construction of the accommodation and start preparing the motorcycle tours in the environment. We are there for each kind of traveller, with long and short journeys, motorcycle along the vineyards of Boland (Winelands), the incredibly beautiful coastline of the Cape "," Garden route, False Bay Beach, etc.

No lack motorcycles, because all the trademarks, models and types are available and can be rented by us. That all for very competitive prices, but more about this in the future.

The motorcycle tours in South Africa will be available in the same known systems, dot-arrow, Tripy, GPS. The journeys will possible individually and with full guidance.

From shopping in Waterfront to wine tasting, the experience of Safari to guided visits of the environment, from fitness, wellness to biking, off-road driving, ...

We will collect you atthe airport and will provide the necessary car park including, Rolls Royce, Hummer, etc.Reizen met de moto.

Motorrijden is leuk, reizen ook; de combinatie van beiden geeft je ongetwijfeld het ultieme vrijheidsgevoel.

Er zijn heel wat mogelijkheden om met de motor te reizen:

Zo kan je voor lange afstanden de motorfiets laten vervoeren tot op de plaats van bestemming, op die manier overbrug je de soms lange en vervelende aanlooproute.
Hiervoor kan je gebruik maken de trein, ferry of een in motortransport gespecialiseerde firma..


Je kunt ook met een aanhangwagen de motorfiets meenemen. Een aanhangwagen uitgerust voor het vervoer van een motorfiets kan je makkelijk huren. De vereiste is dan wel een voertuig uitgerust met een trekhaak.

Je kunt zelf via de autosnelwegen of via alternatieve wegen naar je bestemming fietsen. Via alternatieve wegen is de afstand dikwijls groter en verlies je vaak ook meer tijd. Tenzij je de vakantie als dusdanig plande en/of je van oordeel bent dat de reis start van zodra je op de motor zit.

Je kunt zelf een route samenstellen aan de hand van een wegenkaart (Michelin heeft hiervoor handige wegenkaarten op welke de “groene wegen” een mooi panorama of mooie weg aanduiden) en/of je kan gebruik maken van een GPS. Naast de GPS is het toch wel raadzaam om ook een kaart van de streken welke je gaat doorkruisen mee te nemen. Bij defect aan het toestel zou je zonder kaarten wel eens voor één of andere verrassing kunnen komen te staan.

Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde reis, waarbij de overnachtingen, de route en zomeer al vooraf door professionals bepaald zijn. Meer informatie over georganiseerde motorreizen kan vinden bij Horizon.


 Pakken, laden en uitrusting:

Een motor is geen wagen en nog minder een bestelwagen. Nochtans, is het op voorwaarde dat de motor niet te zwaar en goed geladen is, zeker mogelijk om bagage te vervoeren zonder dat de rij-kwaliteiten en de baanligging van uw motor er onder lijden. Als je solo rijdt zijn er geen problemen: een tanktas en een reiszak vastgemaakt op achterste gedeelte van het zadel zal dan wel volstaan. Simpel maar doeltreffend. Natuurlijk kan je ook opteren voor vaste koffers en toebehoren maar er bestaat echter een gouden regel: niet meer vervoeren dan wat je in één keer kan dragen, net zoals je te voet zou vertrekken. Te weinig? Misschien, maar kom daarna niet klagen dat je motor even slecht stuurt als een autocar in de bergen. Als je echter met tweeën reist liggen de zaken iets moeilijker, je zal moeten investeren in aangepast materiaal, zijkoffers of zadeltassen, top-case of bagagerek, enz … Bij de laatste twee moet je echter wel opletten dat deze goed bevestigd zijn, kies indien mogelijk voor een ontwerp van dezelfde constructeur als je motorfiets. Let er ook op dat je door het gebruik, het zwaartepunt van de motor en de stuureigenschappen nadelig kan beïnvloeden. Ook een tanktas kan zijn nut bewijzen. Je steekt er alles wat je binnen handbereik wenst : zonnebril, handschoenen, medicijnen, zonnecrème, geldbeugel, … De meeste tanktassen zijn uitgerust met een plastiek ruitje waar je een kaart of route beschrijving in kwijt kan. Kijk zeker ook de plaatsing van je tanktas na, je stuur moet in alle richtingen vrij kunnen bewegen. Een domme valpartij is vlug gebeurd.

Kledij:

Draag indien mogelijk goede beschermende kledij! Ook al is het warm. Het is beter en veel minder erg je motorpak te vervangen dan je eigen huid.Documenten:

Het is altijd raadzaam (eigenlijk verplicht) om de originele boorddocumenten van de moto bij te hebben. In sommige landen zijn de controles op boorddocumenten vrij streng. In Nederland bijvoorbeeld (ik spreek uit ondervinding) kan je een boete krijgen en kan het voertuig in beslag genomen worden tot je de nodige documenten kan voorleggen. Je identiteitskaart is net als je rijbewijs ook een must. Voor sommige landen (niet Europese) heb je zelf een reispaspoort en/of een visum nodig. Buiten Europa is het in sommige landen ook noodzakelijk dat je motorfiets inklaart, inschrijft en ook van een plaatselijke verzekering en nummerplaat voorziet. Meer informatie kan je vinden op de ambassade of het consulaat van het land van bestemming of via www.diplomatie.be


Vaccins:

Voor sommige landen is het aangeraden en zelfs verplicht om bepaalde inentingen te krijgen. Hiervoor kan je best eens ten rade gaan bij je huisarts. Let wel op er zijn vaccins welke je een ruime tijd vooraf moet toegediend krijgen. Zie ook verder op deze pagina.


Motorfiets:

Voor de reis aanvat kan je best even naar het profiel van je banden zien. Er zijn landen waar de minimum profiel diepte wordt gecontroleerd en beboet. Tevens is het voor je eigen veiligheid ook raadzaam.

Zorg er ook voor dat je wat materiaal mee hebt voor eventuele kleine herstellingen of onderhoud. Een ketting wordt bijvoorbeeld best om de 500 km eens gesmeerd.

Reizen is ook wel veel kilometers afleggen. Een motorblok onder zware belasting kan wat olie verbruiken; zelfs indien de motor in perfecte staat is en regelmatig de nodige onderhoudsbeurten krijgt.

In de handel vind je diverse soorten spuitbussen met een vulmiddel dat niet alleen het lek dicht maar ook de band weer op iets of wat spanning brengt.

Een rolletje tape en spanstrips kunnen je dikwijls helpen bij een losgekomen onderdeel.Bijstand:

Beter voorkomen dan genezen. Of je nu een reis gaat maken of gewoon een motortochtje in eigen land, een goede bijstand is altijd handig meegenomen.

Hou het veilig en veel motorplezier!


Gezond op reis!


Een lange en vermoeiende reis, een ander klimaat, andere hygiënische omstandigheden: dit zijn maar enkele van de mogelijke oorzaken van gezondheidsproblemen op reis.

Met goede voorzorgsmaatregelen komt u al een heel eind.


Vóór het vertrek

De voorbereiding begint lang voor het vertrek, zeker wanneer er inentingen moeten gebeuren.Koffers pakken

Zelfs in tropische landen kan het kil als airconditioning aan staat.

Neem geschikte kledij mee die beschermt tegen zon (ook in de bergen), wind, koude, vochtigheid.

In warme en vochtige of bosrijke streken is het aan te raden zich van kop tot teen te beschermen tegen insectenbeten.

Denk eraan dat het zo mogelijk nog belangrijker is geschikte kledij mee te nemen voor de kinderen.Reisapotheek

In België veelgebruikte medicijnen zijn in andere landen misschien minder vlot verkrijgbaar of worden er onder een andere merknaam verkocht. Het gaat dan om pijnstillers, middelen tegen diarree of koorts, anticonceptiva, zalf tegen insectenbeten. Neem ook steriel verband, een schaar en een koortsthermometer mee.

Denk ook aan de eigen medicatie en noteer gegevens over de samenstelling. Deze informatie kan van nut zijn voor een dokter ter plaatse. Indien u veel medicijnen of wegwerpnaalden moet meenemen, vraag dan dat uw arts een lijstje maakt, liefst in een internationale voertaal. Zo vermijdt u problemen bij de douane. Vraag de dokter op dit lijstje ook de samenstelling en de dosering te vermelden opdat eventueel een nieuwe bereiding kan worden gemaakt.

Wie een bril draagt neemt best een reservebril mee, evenals een voorschrift van de oogarts.

Bewaar bij uw identiteitskaart of paspoort ook gegevens zoals uw bloedgroep en eventueel een attest waarop (in een wereldtaal) vermeld staat aan welke stoffen of medicijnen u eventueel allergisch bent.

Condooms zijn lang niet overal zo gemakkelijk verkrijgbaar of van even goede kwaliteit als in België. Misschien kan een kleine reserve geen kwaad?Een bezoek aan de dokter en de tandarts?

Een reis mag niet te belastend zijn voor de gezondheid. Ga in geval van twijfel naar uw huisarts om zeker te zijn of u de reis wel aankunt (klimaat, hoogte, algemene gezondheidstoestand). Ga ook op controle naar de tandarts voor een controle-onderzoek: de geringste tandpijn kan een reis grondig verknoeien.Vaccins en medicijnen

Voor bepaalde landen is een internationaal erkend bewijs van inenting tegen bepaalde ziekten, meer bepaald gele koorts, verplicht.

Naast de vereiste inentingen kunnen nog vele andere voorzorgsmaatregelen worden genomen die ook in België hun nut kunnen bewijzen. Bepaalde inentingen zijn alleen vereist voor een bepaald land of voor een bepaalde streek binnen dat land (malaria, typhus, hepatitis A of B, ....). Verder zijn er natuurrampen zoals overstromingen die epidemieën met zich kunnen brengen.

Vergeet niet dat u ook in geval van een 'last-minute'-reis in orde dient te zijn met de inentingsvoorschriften! Sommige middelen moeten dagen dan wel weken op voorhand worden genomen.

Het internationaal bewijs van inenting (geel boekje) wordt verstrekt door de arts die of geneeskundig centrum dat de inentingen geeft. Hier krijgt u ook raad over andere voorzorgsmaatregelen.

Algemene informatie over inentingen en andere voorzorgsmaatregelen wordt gegeven door de dienst Travelphone van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, tel. 0900/10110 (betaalnummer, 0.45 euro/min) of op de website van het instituut.

U kunt ook bellen naar de FOD Buitenlandse Zaken (02 501.35.24 of 02 501.35.25) tussen 9.00u en 11.30u of tussen 14.00u en 15.30u.

Informatie is ook te vinden op de website van de vzw Omtrent Gezondheid.

Om budgettaire redenen ziet het Medisch Centrum van de FOD Buitenlandse Zaken zich genoodzaakt alleen nog kerntaken uit te voeren. Vanaf 1 februari 2007 worden dan ook geen vaccinaties voor gele koorts en meningitis meer verstrekt aan privé-personen. U kunt het Medisch Centrum nog wel contacteren voor algemeen advies inzake reisgeneeskunde op de nummers 02 501 35 24 en 02 501 35 25.

Hierna volgt een alfabetisch overzicht van de meest voorkomende ziektes en vaccins. Deze informatie vervangt geenszins de raad die alleen een dokter kan geven, afhankelijk van uw algemene gezondheidstoestand en het land van bestemming.

Gele koorts

Dit vaccin, soms verplicht maar vaak aangewezen, moet ten laatste 10 dagen voor het vertrek worden toegediend en is 10 jaar geldig.

Er is geen gele koorts in Azië.

Cholera

Het vaccin is niet langer verkrijgbaar in België. Bepaalde Afrikaanse landen eisen echter nog een inentingsbewijs. Om alle problemen aan de grenzen en in de luchthavens te vermijden, kan het voor deze landen nuttig zijn een bewijs van tegenindicatie voor inenting bij te hebben.

Meningitis A + C + W135 + Y

Dit vaccin is aangewezen voor de `meningitisgordel¿, van december tot juni. Weet ook dat Saoedi-Arabië dit vaccin tegen meningitis vereist voor bedevaarders naar Mekka.

Het vaccin moet minstens 10 dagen voor het vertrek worden toegediend en is 3 jaar geldig.

Difterie en tetanus

De immuniteit tegen deze ziektes wordt het best onderhouden door om de 10 jaar de inenting te hernieuwen.

Hepatitis A

De besmetting gebeurt vooral langs digestieve weg (drank, voedsel, bepaalde schaaldieren). Deze ziekte komt meestal voor in landen met lage hygiënische normen. De eerste inenting, ten laatste de dag van vertrek, biedt bescherming. Een hernieuwde inenting na 1 jaar biedt bescherming voor minstens 20 jaar en waarschijnlijk levenslang.

Hepatitis B

Wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact. Deze ziekte is veel ernstiger dan hepatitis A. De vaccinatie gebeurt middels twee inentingen met één maand tussentijd, te herhalen na zes maanden. De bescherming is over het algemeen levenslang.

Poliomyelitis

Dit is de enige ziekte waartegen men in België als kind verplicht wordt gevaccineerd. Indien men echter naar een streek gaat waar polio heerst, zijn herhalingen om de 10 jaar aangewezen.

Tyfus

Tyfusbesmetting gebeurt bij het eten van besmet voedsel of het drinken van besmet water.

Wie in slechte hygiënische omstandigheden reist, zou zich tegen tyfus moeten laten inenten. De inenting moet ten laatste 15 dagen voor het vertrek gebeuren en is 3 jaar geldig.

Malaria

Er bestaat geen vaccin tegen malaria.

Wordt overgebracht door besmette muggen (één steek volstaat!). De ziekte komt voor in een honderdtal landen. Een antimalariamiddel moet reeds voor het vertrek en nog een tijdje na terugkeer in België worden genomen.

Het type behandeling dat de arts voorschrijft, is afhankelijk van uw bestemming en van uw algemene gezondheidstoestand.

Dengue

Deze ziekte breidt zich snel uit in Azië en Latijns-Amerika; ze komt ook voor in sommige Afrikaanse landen. Ze wordt overgebracht door een mug die overdag steekt.

Er is geen vaccin noch specifieke behandeling.

Een antimugmiddel, aangepast aan tropische gebieden, is de enige manier om zich te beschermen.

Chikunguny

Deze virale ziekte komt steeds meer voor in de regio van de Indische Oceaan.Ze veroorzaakt hevige gewrichtspijnen en wordt overgebracht door een mug die overdag steekt. Er bestaat geen vaccin noch specifieke behandeling. Zoals tegen dengue, zijn maatregelen tegen muggen overdag de basis van de preventie.Tijdens de reis


Niet te overhaast

Door ontspannen en zonder stress op reis te vertrekken, beperkt u de kans op ongelukken. Dat geldt niet alleen voor uzelf maar ook voor kinderen die meegaan op reis.

Stort u niet overhaast in een druk programma. Houd rekening met het effect van een eventuele `jetlag' na een lange vliegtuigreis.

Wie de bergen in trekt moet zichzelf de nodige tijd gunnen om aan de ijlere lucht te wennen. Begin dus na de aankomst niet meteen aan een beklimming.Hygiëne

De hygiënische omstandigheden, de exotische keuken en het warme weer, kunnen aanleiding geven tot de welbekende "tourista", zelfs in de buurlanden.

Let op de kwaliteit van het drinkwater, vermijd ijsblokjes. Neem bij de minste twijfel een fles mineraalwater die in uw bijzijn wordt geopend of drink gekookt en gefilterd water waaraan eventueel een desinfecterend middel is toegevoegd.

Eet geen rauwe groenten of fruit dat u niet zelf geschild of gewassen hebt.

Weest uiterst voorzichtig met het eten van voorgerechten met rauwkost, schaaldieren, gerechten waarin rauwe of niet goed gekookte eieren verwerkt zijn, gerechten met verse kaas, crèmes en ijsdesserten, of controleer in elk geval hoe het eten wordt bewaard.

Neem goed gekookte vlees- of visgerechten en vermijd gehakt.

Was in risicogebieden voor het eten steeds uw handen met een echt desinfecterende zeep.Kleine kinderen

Wees in een warm klimaat voorzichtig met kleine kinderen. Laat kinderen met diarree veel drinken, om uitdroging te voorkomen. Aarzel nooit een dokter te raadplegen als de middelen van de reisapotheek niet helpen.De zon

Een te snelle en te langdurige blootstelling aan de zon heeft al heel wat vakanties bedorven. Draag in zonnige streken op zijn minst een licht hoofddeksel en gebruik een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Kinderen hebben een zeer gevoelige huid: bescherm ze extra, zelfs wanneer het bewolkt is.

Let op: sommige producten tegen muggen kunnen de bescherming van de zonnecrèmre verminderen.Geslachtsziekten

Seksueel overdraagbare ziekten komen overal voor, maar in bepaalde landen meer dan in België. Geslachtsziekten die te genezen zijn moeten tijdig worden behandeld. Andere zijn dodelijk en alleen het gebruik van een goed condoom biedt voldoende bescherming. In deze tijden van aids is het onverantwoordelijk zonder condoom te vrijen. Neem van hier condooms van goede kwaliteit mee op reis.

Ziekten als Aids en hepatitis B worden niet alleen door seksueel contact (hetero of homo) overgedragen, maar ook door besmet bloed. Let er dus op dat bij een medische ingreep steeds steriel materiaal (vooral naalden) wordt gebruikt. Dit geldt ook voor het geval u zich wil laten tatoeëren.

Neem zelf injectienaalden mee wanneer u naar een risicoland gaat. Vraag raad aan uw arts. Hij kan een brief meegeven waarin hij bevestigt dat de naalden voor persoonlijk gebruik bestemd zijn.Allemaal beestjes

Dieren kunnen gevaarlijk zijn en hierbij moet niet alleen aan roofdieren worden gedacht. Vooral kleine dieren kunnen ziekten overbrengen of dodelijke steken of beten toebrengen. Win informatie in voor het vertrek.

Kijk uit voor slangen, spinnen, schorpioenen, schaaldieren, vissen (zeker in ondiepe koraalriffen), kwallen.

In risicogebieden kan de tseetseevlieg de slaapziekte overbrengen. Vermijd ook besmetting met parasieten. In dichtbeboste gebieden, ook in Europa, komen teken voor.

In bepaalde tropische gebieden is het beter niet in zoet stilstaand water te baden of op blote voeten op een vochtige grond te lopen, vanwege het risico op bilharziose.

Blijf in risicogebieden een antimalariamiddel nemen. Een dergelijk middel geeft niet altijd een garantie tegen de ziekte. Ook dengue (knokelkoorts) wordt door muggen overgebracht. De ziekte kan dodelijk zijn en is in verschillende tropische gebieden in opmars. Beperkt in elk geval het risico door beschermende kledij te dragen en door het gebruik van een muskietennet en een doeltreffend insecticide. Denk eraan dat airconditioning de muggen niet weghoudt.


Tot slot....

Zorg in warme landen of daar waar de hygiënische omstandigheden te wensen overlaten, voor een goede ontsmetting van zelfs kleine wondjes.

http://www.motortouring.com/url.asp http://www.motortouring.com/index2.html


Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, de laatste nieuwtjes en weetjes over GPS en motorrijden binnen MotorTouring.com VZW schrijf je dan nu in op onze Nieuwsbrief.


MotorTouring.com voorheen MotorTourisme.com is een onafhankelijke V.Z.W. en heeft geen enkele band met tijdschriften, week- of maandbladen, andere motorclubs of organisaties.
Advertentie ruimte