<% Const sLanguageCode = "NL" %> MotorTouring.com wat is en hoe lees ik een roadbook bol pijl

Hoe gebruik je en wat is een bol-pijl roadbook ?

Een bol-pijl roadbook is een eenvoudige geprinte wegbeschrijving. De bestuurder vindt de weg op basis van afstand en geschetste situaties.

Zulke roadbooks worden vaak gebruikt bij diverse uitstappen. De bol-pijl roadbook werd voor het eerst in soortgelijke vorm gebruikt in de rallywereld. Onder andere tijdens Paris-Dakar gebruikt men een soortgelijk roadbook, maar dan staan er duinen, bomen enz... in plaats van wegen en verkeersborden. Als deelnemer ontvang je het roadbook bij de start van de rit of heb je het via deze site per e-mail ontvangen, zo kan je makkelijk op eigen tempo, in kleine groepen of alleen de uitgestippelde route volgen.

Nr. Tot.Km Km Situatie Omschrijving Info
8 28,8 1,3

ANTWERPEN / Driesstraat VLAANDERENROUTE

In de eerste kolom staat het nummer van de lijn (situatie). In de tweede kolom vind je de afstand in kilometer van punt tot punt waar men van richting moet veranderen. De derde kolom geeft de totaalkilometerstand van de route waardoor het een stuk makkelijker wordt. Deze totaal kilometerstand, wordt rond de vijftig kilometer op nul gezet, dit wordt in het roadbook aangeduid met “Teller op 0”. De reden hiervoor zijn de afwijkingen van de kilometertellers. De situatiekolom schetst de wegsituatie ter plaatse en de schets van de te volgen route en geeft ook aan in welke richting je moet rijden(vb op het kruispunt met verkeerslichten rechtdoor). Je vindt hier ook symbolen, die de omgeving beschrijven (kerk, water, spoorweg, brug, enz.). De aanwijzingen zijn gebaseerd op het 'bolletje-pijl' systeem, waarbij het bolletje aangeeft uit welke richting je komt, en de pijl welke richting je dient te volgen. De vijfde kolom "Omschrijving" biedt bijkomende info over de te volgen richting (wegwijzers, wegnummers, straatnamen en eventueel gebouwen). Wat in hoofdletters staat aangegeven zijn de wegwijzers (vb ANTWERPEN) in kleine letters staan de straatnamen (VB Driesstraat) die je moet volgen. Een Bol-pijl roadbook rijden vraagt wat oefening, maar maakt het eens je het systeem onder de knie hebt aanzienlijk makkelijker en aangenamer om te volgen.

Laat je niet afschrikken als iets niet duidelijk is, een stukje terug rijden naar het vorige punt of verder rijden kan je zeker wel verder op weg helpen. Een roadbook is immers bijna nooit perfect (ook al doen we onze best). Bij de kilometerstand kan je zeker ongelijke standen tegen komen. Hou hier dus zeker rekening met afwijkingen, geen enkele dagteller is immers gelijk. Sommige roadbookrijders plaatsen hiervoor een fietscomputer op de moto. Zo kunnen afwijkingen vlug worden rechtgezet. De routes zijn vrij actueel, maar het wegennet kan dagelijks veranderen (vb. door wegenwerken of het wegnemen van een verkeersbord). Neem daarom steeds een wegenkaart van de omgeving mee. Met al deze problemen zal je minder of niet geconfronteerd worden wanneer je een route op GPS rijdt, maar ook hier blijft het bijhebben van een wegenkaart geen overbodige luxe. Het uitvallen van de stroom of en defect aan het GPStoestel kan de pret ook bederven.

Het roadbook wordt geprint op A5 of A4 formaat, naargelang je eigen keuze of de keuze van de organisator. Deze roadbooks plaatst je best in je tanktas of roadbookhouder, ook de duo kan een handige rol spelen bij het lezen en rijden van een roadbook, hiervoor kan je best vooraf signalen afspreken of gebruik maken van een intercom, roepen blijkt immers niet echt duidelijk, trouwens doet dit niet echt goed aan je stem en keel. Iedere rit heeft een startpunt; deze staat altijd met naam, adres en alle nodige info vermeld. Ook de stops en benzinestations zijn opgenomen. Zo kun je eventueel aan een stop afspreken met vrienden welke sneller of trager rijden.

Heb je nog vragen stuur ons gerust een mailtje. roadbook@motortouring.com

Terug naar vorige pagina